Plan sanacije Ribarskog gata u gradu Krku

25.01.2018.

Luka Krk - Ribarski mul - oštećenje

Zbog urušavanja Ribarskog gata u luci Krk,  ŽLU Krk kreće u sanaciju tog dijela gata, a radovi će se izvoditi po žurnom postupku, kako bi bili dovršeni do 1. svibnja 2018.

Da bi se ova nužna sanacija odradila, bilo je potrebno ispoštovati zakonsku proceduru. Nakon što su po hitnom postupku na zahtjev projektanta izvršene dodatne geodetske izmjere kao i podvodno snimanje cijelog gata, naručen je izvedbeni projekt sanacije cijelog obalnog zida i oštećenog područja kako bi što prije započeli radovi na sanaciji dijela ribarskog gata, a 2. veljače 2018. je rok za izradu i dostavu izvedbenog projekta.
Ukupna vrijednost radova na sanaciji je planirana u iznosu od 4.333.750 kn, a tu su još i usluge izrade izvedbenog projekta te nadzora u vrijednosti cca 230.000 kn. ŽLU Krk i Grad Krk će sklopiti Sporazum o sufinanciranju u dogovorenim omjerima u iznosima sanacije, a to su ŽLU Krk 60% , a Grad Krk 40 %.

Kao i kod svih investicija i radova u lukama kojima upravlja, ŽLU Krk sve planirane aktivnosti redovito komunicira s predstavnicima lokalne samouprave, u ovom slučaju Grada Krka.

Nastavak radova, po projektu sanacije Ribarskog gata, nastavit će se po završetku turističke sezone kako bi Ribarski gat bio u potpunosti uređen u dijelu podmorskih radova do kraja 2018. godine.