Životopis

Goran Lajnert

Goran Lajnert, mag. iur. rođen je 1970. godine u Zagrebu, a od 1973. godine je vezan za otok i grad Krk gdje je obitelj provodila svoj odmor, da bi se u gradu Krku stalno nastanio 2009. godine.

Veći dio profesionalne karijere vezan mu je uz Lučku upravu Rijeka gdje je u mandatu 2013.-2017. bio i pomoćnik ravnatelja LU Rijeka. U više od sedam godina rada u sustavu, odlično je upoznao sve segmente lučkog sustava kao i temu pomorskog dobra i upravljanja morskim lukama.

Po zanimanju pravnik, uz rad u pravnom sektoru te potom kao savjetnik i pomoćnik ravnatelja Lučke uprave, 2016. je  završio Međunarodni seminar za upravljanje lukama u Antwerpenu (APEC-Antwerp/Flanders Port Training Centre).

Na mjesto ravnatelja ŽLU Krk dolazi s mjesta Zamjenika rukovoditelja Sektora pravnih poslova u Lučkoj upravi Rijeka. Kao predstavnik LU Rijeka bio je član Odbora za koordinaciju i upravljanje udruge Nort Adriatic Ports Association (NAPA) te član Odbora za upravljanje lukama European Sea Ports Association (ESPO).