ŽLU Krk uspješno odradio prihvat cruisera MS Europa

11.05.2015.

MS Europa - Krk

Kao što smo i najavili, u krčku je luku u subotu, 09. svibnja uplovio luksuzni brod »MS Europa« koji je prvi puta pristao na otoku Krku i doveo na "izlet iznenađenja" 330 putnika, budući da kratak izlet i iskrcavanje na Krk nije bilo u programu putovanja. "MS Europa" je 200-metarski cruiser u floti njemačke kompanije »Hapag­-Lloyd« koja za svoje goste traži stalno nove destinacije i doživljaje.

Ravnatelj ŽLU Krk, Anđelko Petrinić dao je izjave za nacionalne i regionalne medije koji su dobili značajan prostor u medijskom prostoru i naglasio:
"Prema informacijama i razgovorima s agentima i članovima posade, vjerujemo da će se naša luka naći na ruti i u planovima putovanja brodara kao što je Hapag-Lloyd.
Zadovoljan sam početkom suradnje s agentima kružnih putovanja jer to ne govori samo o atraktivnosti i turističkoj vrijednosti ove destinacije, već i o potencijalu krčke luke koja će planiranom dogradnjom i proširenjem svojih pristanišnih kapaciteta u doglednoj budućnosti pružati mogućnost prihvata i priveza još većeg broja luksuznih putničkih brodova kakvi svakodnevno plove Mediteranom, 
Tome u prilog govori i činjenica da je upravo stigla i lokacijska dozvola projekta rekonstukcije krčke luke koja će, realizacijom čak 50 milijuna kuna vrijednih radova, u skorijoj budućnosti moći pružiti pogodnosti i standard kakav u pristaništima očekuju čak i oni najzahtjevniji brodari". 

 

MS Europa - Krk
MS Europa - Krk
MS Europa - Krk
Knezovi Krčki Frankopani
MS Europa - Krk
Ravnatelj ŽLU Krk Anđelko Petrinić
Tags: cruiserKrk