Novosti

Javni natječaj za dodjelu dozvola na lučkom području Županijske lučke uprave Krk

16.04.2024.

Temeljem članka 71. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama (Narodne novine broj 83/23) i Plana upravljanja lučkim područjem Županijske lučke uprave Krk, ravnatelj Županijske lučke uprave Krk dana 16. travnja 2024. godine, raspisuje

JAVNI NATJEČAJ ZA DODJELU DOZVOLA NA LUČKOM PODRUČJU ŽUPANIJSKE LUČKE UPRAVE KRK

Dozvole na lučkom području Županijske lučke uprave Krk daju se na rok od dvije godine.

Prema Planu upravljanja lučkim područjem Županijske lučke uprave Krk za razdoblje od 2024. do 2025 godine, Klasa: 023-01/21-01/14; URBROJ: 2107-1-5-02-24-291 od 07.ožujka 2024. godine, djelatnosti koje se mogu obavljati temeljem dozvole na lučkom području pod upravom Županijske lučke uprave Krk su:

  1. Reklamiranje (promidžba)
  2. Ugostiteljska djelatnost
  3. Trgovina na malo izvan prodavaonica
  4. Crtanje portreta i karikatura
  5. Oglašavanje

Oglas za prodaju vozila

15.04.2024.

Županijska lučka uprava Krk raspisuje oglas o prodaji službenog vozila prikupljanjem ponuda.
Predmet prodaje je službeno vozilo u vlasništvu Županijske lučke uprave Krk.

Podaci o vozilu:

  • Vrsta vozila: Renault Kangoo Express
  • Model vozila: Kangoo Express, Confort
  • Snaga motora: 63kW, 
  • Prijeđeni kilometri: 270535 km,
  • Vozilo je registrirano do 30. travnja 2024. godine.

Župan Komadina posjetio tri krčke luke

10.04.2024.

U povodu 25. obljetnice od osnivanja Županijskih lučkih uprava PGŽ, jučer je, 9. travnja 2024., župan Zlatko Komadina u pratnji zamjenika Vojka Brauta, resorne pročelnice Izabele Linčić Mužić, načelnice Općine Omišalj Mirele Ahmetović, gradonačelnika Grada Krka Darija Vasilića te ravnatelja ŽLU Krk Alfreda Frankovića obišao tri luke na Krku u kojima su realizirana ulaganja sufinancirana od strane Primorsko-goranske županije. 

Humanitarni koncert “Va dihe mora” u Opatiji

2.04.2024.

Pozivnica

povodom 25. obljetnice županijskih lučkih uprava Primorsko-goranske županije u utorak, 9. travnja, svakako vrijedi doći u opatijski Gervais.

Sjajan koncert s humanitarnom notom održat će se u Opatiji i to s posebnim povodom. „Va dihe mora“  naziv je događanja u organizaciji Primorsko-goranske županije i osam županijskih lučkih uprava Primorsko - goranske županije, koje ove godine slave 25 godina djelovanja te će ovim će proslaviti taj vrijedan jubilej. Program obuhvaća mikovske skladbe jer ove godine naš MIK slavi 60. rođendan.   

U utorak 9. travnja, s početkom u 19 sati u koncertnoj dvorani Centra Gervais u Opatiji Humanitarni koncert „Va dihe mora“ okupit će sjajna glazbena imena: Damir Kedžo, Mario Lipovšek Battifiaca, ženska klapa Luka, Joso Butorac, Martina Majerle, Vivien Galletta, Voljen Grbac, Tamara Brusić, klapa Tić, Melanija, Katja Budimčić Sabljar i Duško Jeličić Dule.

Konferencija za novinare o planovima ulaganja u 2024. godini

2.04.2024.

Konferencija za novinare

Nastavljaju se intenzivna ulaganja u izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju lučke infrastrukture u Primorsko-goranskoj županiji u iznosu većem od 5,6 milijuna eura, rečeno je na konferenciji za novinare, održanoj u petak, 29. ožujka 2024., na kojoj su predstavljeni planovi ulaganja županijskih lučkih uprava u 2024. godini.

Kako je istaknuo zamjenik župana Vojko Braut, naše su Županijske lučke uprave sa spremnim projektima dočekale javni poziv Ministarstva mora pa su tako početkom ovog mjeseca potpisani ugovori kojima su od strane MMPI prema županijskim lučkim upravama s područja Primorsko-goranske županije raspoređena sredstva u ukupnom iznosu većem od 3,7 milijuna eura. Lučkim upravama potporu pruža i Primorsko-goranska županija koja je za sufinanciranje realizacije projeka osigurala 1,6 milijuna eura putem javnog poziva.

Za luku Baška odobreno 500.000 eura

19.03.2024.

Sklapanje ugovora za 3. fazu luke Baška
Jučer, 18. ožujka 2024., u Crikvenici je upriličeno svečano potpisivanje ugovora za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju lučke infrastrukture te sanaciju pomorskog dobra za Primorsko-goransku županiju.
Županijskoj lučkoj upravi Krk odobreno je 500.000 eura za izvođenje radova na projektu "Dogradnja luke Baška- 3. faza".
 

Nastavljeni radovi u luci Baška

5.03.2024.

Radovi u luci Baška 3.2024.

Nakon završetka I i II faze projekta “ Rekonstrukcija luke Baška", krajem 2023. godine nastavljeni su radovi i na III fazi koja se odnosi na proširenje gata Garofulin s izgradnjom triju na njega okomitih gatova. Planirani su i dodatni radovi na uređenju korijena gata Garofulin. U ovoj je godini za luku Baška planirana i realizacija IV faze rekonstrukcije, s izgradnjom gata ispred Stare rive te gata "T" tlocrta u akvatoriju između Garofulina i Stare rive. Time će se ujedno završiti i zaokružiti složeni višegodišnji projekt rekonstrukcije luke koja će, dovršetkom ulaganja, korisnicima ponuditi više od dvije stotine novih komunalnih i komercijalnih vezova te naravno znatno kvalitetnije i sigurnije maritimne uvjete, uz mnoštvo novih sadržaja i kvalitativnih iskoraka na planu lučke infrastrukture.    

Stranice