Novosti

Kada more kaže hvala!

25.07.2024.

 Eco Nautical Starter Box

Županijska lučka uprava Krk priključila se akciji čišćenja krčkih plaža

ŽLU Krk podržava akciju „Kada more kaže hvala“ te je u 2024. godini,od udruge Obala naših unuka, naručila proizvod „Eco Nautical Starter Box“ pakete koji sadrže 6 vreća za smeće u različitim bojama. Pet vreća služi za odlaganje, odnosno selekciju, otpada na brodicama, dok šesta vreća služi za sakupljanje otpada s plaža. Vreće se po dolasku u luke, ovisno o boji, ubacuju u spremnike za otpad tvrtke Ponikve eko otok Krk koja je partner projekta.
„Eco Nautical Starter Box“ pakete naši lučki redari dijele svim nautičarima koji uplove u luke pod nadležnošću ŽLU Krk, s ciljem spriječavanja onečišćenja mora i obale te kako bi se poboljšala svijest nautičara o odgovornom ponašanju prema prirodi. 

Uspostavljena nova pomorska linija Baška- Lopar- Baška

13.07.2024.

Uzvanici na potpisivanju linije Baška Lopar

12. srpnja 2024. potpisan je ugovor za usluge prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu na županijskoj liniji Baška-Lopar-Baška.
Potpisnici Ugovora bili su župan Zlatko Komadina, načelnik Općine Baška Toni Juranić, načelnik Općine Lopar Zdenko Jakuc i direktor tvrtke Explorer j.d.o.o. Dražen Baris.

Potpisan šestogodišnji ugovor za brodsku liniju Crikvenica- Šilo

12.07.2024.

Uzvanici na otvaranju linije Šilo mCrikvenica

Župan Zlatko Komadina, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Crikvenice Ivona Matošić Gašparović te načelnik Općine Dobrinj Neven Komadina s direktorom Tramonto d.o.o. Robertom Manestrom potpisali su ugovor o javnoj nabavi usluge prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu na županijskoj liniji Crikvenica-Šilo-Crikvenica.

Izvedene nužne sanacije u krčkim lukama

8.07.2024.

Luka Čižići

Već smo pisali o posljedicama olujnog nevremena i sanacija koje su se po hitnom postupku radile u lukama Krk i Stara Baška.

Do početka glavne turističke sezone završene su sve ostale započete sanacije u krčkim lukama, a dolaskom jeseni će se intenzivirati planirani radovi za zadnje tromjesečje 2024. godine.

Rekonstrukcija luke Baška najesen ulazi u svoju završnu fazu

3.07.2024.

Baška radovi

Prošle godine započeti radovi na III fazi rekonstrukcije luke Baška su i službeno završeni 20. lipnja 2024. kada je izvršen tehnički pregled građevine
Podsjetimo, ova faza radova obuhvatila je proširenje gata Garofulin te izgradnju tri okomita gata na njega, a u sklopu projekta je uređen korijen gata Garofulin te sidreni sustav plovila.
 Ukupna vrijednost gore navedenih radova iznosi 1.561.169,54 eura s uključenim PDV-om.

Donacija centru za rehabilitaciju “Fortica"

27.06.2024.

Donacija centru Fortica
Centru za rehabilitaciju „Fortica“ u Kraljevici doniran je iznos od 7.485,00 eura prikupljen na humanitarnom koncertu „Va dihe mora“ u organizaciji Primorsko-goranske županije i osam županijskih lučkih uprava PGŽ koje ove godine obilježavaju 25 godina djelovanja. 

Rekonstrukcija luke Krk

12.06.2024.

Luka Krk  projekt

Napravljena je projektna dokumentacija i ishođena građevinska dozvola za rekonstrukciju luke Krk – uporabna cjelina 1 – primarni lukobran i uporabna cjelina 2- sekundarni lukobran te je projekt Rekonstrukcija luke Krk prijavljen na Poziv za sufinanciranje unaprjeđenja lučke infrastrukture i komunalne vezove iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Podnošenje zahtjeva za dodjelu stalnog veza u komunalnom dijelu luke Baška

4.06.2024.

Temeljem Odluke ravnatelja od 04. lipnja 2024. g. obavještava se javnost da se u niže navedenom roku iz ove obavijesti objavljene na internetskoj stranici Županijske lučke uprave Krk može od zainteresiranih osoba podnijeti zahtjev za dodjelu stalnog veza u luci Baška zajedno sa svim propisanim prilozima sukladno odredbama važećeg Pravilnika o uvjetima i kriterijima za dodjelu stalnog veza te njegovom korištenju na komunalnim dijelovima luka Županijske lučke uprave Krk. Isto tako, osobe koje su već ranije predale zahtjev za dodjelu stalnog veza u luci Baška, mogu tj. moraju dopuniti ranije predani zahtjev svom potrebnom dokumentacijom ukoliko to do sada nisu učinile (link: https://www.zluk.hr/zahtjev-za-komunalni-vez ).

Stranice