Novosti

Novosti o tijeku radova u lukama Glavotok i Porat

26.01.2023.

Radovi u luci Glavotok

Radovi na rekonstrukciji operativnog gata u luci Glavotok odvijaju se po planu i ugovorenim rokovima te će do kraja veljače 2023. luka Glavotok osvanuti u novom ruhu- sa saniranim gatom popločenim kamenim oblogama te novim bitvama i anelima.

I radovi na rekonstrukciji luke Porat odvijaju se planiranom dinamikom. 1. faza, 2. uporabna cjelina rekonstrukcije luke Porat pred samim je završetkom. U tijeku je kameno opločenje šetnice te na kraju, asfaltiranje kolnika primarnog lukobrana. Završetak radova planiran je do kraja veljače ove godine.

Stanje radova u luci Baška

26.01.2023.

Radovi u luci Baška

Projekt dogradnje luke Baška, tj. produženje primarnog (Vela riva) i sekundarnog (Mala riva) lukobrana je pri samom kraju s radovima. U tijeku je oblaganje kamenom valobranskog zida Vele rive i popločenje kamenom partera Male rive. 

Preostali su još završni radovi, postavljanje lučkog svijetla i urbane opreme. Rok za završetak radova je 15. veljače 2023. nakon čega slijedi tehnički pregled i ishodovanje uporabne dozvole.

Rekonstrukcija operativnog gata u luci Glavotok

27.10.2022.

Bager u luci Glavotok

U tijeku su radovi u luci Glavotok koji obuhvaćaju izvedbu novog armirano-betonskog zida po obodu gata u nadmorskom dijelu i armirano-betonsku ploču gata kao podlogu kamene obloge partera gata s izvođenjem nove kamene obloge gata koji će se opremiti novim, lijevano-željeznim bitvama te priveznim prstenovima – anelima.

Novosti o stanju projekta Rekonstrukcija luke Krk- Ribarska luka Krk

27.09.2022.

Projekt nadogradnje luke Krk

Neupitan je značaj projekta „Rekonstrukcija luke Krk“  za Grad Krk, a čija vrijednost nadmašuje mogućnost samostalnog financiranja ŽLU Krk, Grada Krka i Primorsko- goranske županije te se nameće nužnost apliciranja i korištenja EU fondova, u ovom slučaju Ministarstva poljoprivrede i njene Uprave za ribarstvo. Zato su svi navedeni partneri sporazumno, i u dogovoru s Ministarstvom poljoprivrede, Uprava za ribarstvo, donijeli najrazumniju moguću odluku, a to je poništenje postupka javne nabave s odgodom projekta za iduću godinu. U najavi su za početak 2023. godine novi natječaji koji otvaraju nove mogućnosti za financiranje i realizaciju ovog projekta i to u njegovom izvornom obliku.

Obavijest - G&V LINE IADERA

30.08.2022.

GV Line katamaran Antonija

Prenosimo zaprimljenu informaciju od  brodara G&V LINE IADERA iz Zadra te obavještavamo korisnike brzobrodske linije 9100, Zadar-Silba-Rab-Krk-Rijeka i obratno, da brzobrodska linija prestaje s plovidbom dana 04.09.2022. g.
Posljednja plovidba održati će se u nedjelju 04.09.2022.g.

Javni natječaj za imenovanje ravnatelja Županijske lučke uprave Krk

6.07.2022.

Na temelju članka 7. Odluke o osnivanju Lučke uprave Krk („Službene novine“ Primorsko-goranske županije broj 5/98), članka 15. Statuta Županijske lučke uprave Krk (KLASA: 023-01/14-01/01, URBROJ: 2170/1-14/1-36), te sukladno odredbama Zakona o ustanovama („Narodne novine“ broj 76/93, 29/97, 47/99, 35/08, 127/19) Upravno vijeće Županijske lučke uprave Krk raspisuje slijedeći

JAVNI NATJEČAJ
za imenovanje ravnatelja Županijske lučke uprave Krk

Održana 2. tiskovna konferencija projekta Dogradnja luke Baška

30.06.2022.

2. tiskovna konferencija

Priopćenje za medije povodom 2. tiskovne konferencije projekta „Dogradnja luke Baška“

S ciljem informiranja javnosti o tijeku i dinamici radova na projektu koji se financira iz Europskih fondova, u bašćanskoj galeriji Zvonimir je 29. lipnja 2022. održana tiskovna konferencija kojom su sudionici projekta dogradnje luke Baška javnosti predstavili dosadašnji tijek i dinamiku preostalih radova ulaganja koja će po svom okončanju značajno doprinijeti rastu i razvoju ove  jake turističke destinacije.

Mogućnost kartičnog plaćanja u 6 luka

1.06.2022.

Kreditne kartice

Od 1. lipnja 2022. ŽLU Krk uvodi mogućnost kartičnog plaćanja u 6 luka kojima upravlja Županijska lučka uprava Krk, a to su: Malinska, Porat, Krk, Baška, Lokvišća i Klimno.
Kartice kojima će moći vršiti plaćanje su: Diners, MasterCard, Visa i Maestro.
Ukoliko nautičari prihvate kartični način plaćanja koji je uobičajen u zemljama EU koja su naša emitivna tržišta, za sljedeću sezonu je u planu uvođenje kartičnog plaćanja u još nekoliko tranzitnih luka.  

Stranice