Cruiseri u krčkoj luci

8.05.2015.

Cruiser Le Lyrial

Sve prisutne promatrače prošlog je utorka, 05. svibnja, iznenadio dolazak francuskog broda Cruiser Le Lyrial u krčku luku. Radilo se o novom brodu MV Le Lyrial u vlasništvu francuske kompanije Companie du Ponant iz Marseillesa. Brod je izgrađen u Brodogradilištu Fincanti ove godine pa mu je ovo mu je bilo prvo testno putovanje.
Brod je izuzetno luksuzan i tjedan kružnog putovanja iznosi i do 5000 Eura po osobi. Ove zime ide na Južni pol budući da  ima Ice class.

Nakon testnog  putovanja francuskog broda, ove subote, 09. svibnja 2015. godine najavljen je dolazak luksuznog putničkog broda MS Europa sa 330 putnika i 284 člana posade.

Prema najavama, 200-metarski cruiser u floti kompanije Hapag-Lloyd će u krčku luku uploviti u 8:30 sati te iskrcati svoje putnike na ribarsku rivu gdje će ih dočekati domaćini, predstavnici Županijske lučke uprave Krk i nezaobilazni krčki knezovi Frankopani.
Nakon pića dobrodošlice i domaćih slastica, gosti će u pratnji vodiča razgledati kulturne znamenitosti Grada te u 13 sati krenuti dalje put Opatije.

Inače, putnici su na 14-dnevno krstarenje po Mediteranu krenuli iz Istanbula, preko grčkih otoka i Budve stigli do Šibenika te se zaustavili i na našem prekrasnom otoku. Nakon Opatije slijedi kraj putovanja i iskrcaj u Veneciji. Kako smo saznali od agenta kompanije, sve tri hrvatske luke su bile svojevrsne luke iznenađenja u odnosu na itinerer cijelog putovanja.

Ravnatelj Županijske lučke uprave Krk, Anđelko Petrinić, zadovoljan je početkom suradnje s agentima kružnih putovanja jer to govori ne samo o vrijednosti destinacije već i o luci koja će svojom dogradnjom  pružiti mogućnost priveza i prihvata putničkih brodova na kružnim turama po Mediteranu i Jadranu.
Kako je jučer upravo stigla lokacijska dozvola za rekonstukciju luke Krk, nastavak radova na tom projektu uskoro će pružiti sve pogodnosti i standard i najzahtjevnijim brodarima.

(Fotografije: Cruiser Le Lyrial, Krk 5.5.2015.)

Cruiser Le Lyrial
Cruiser Le Lyrial
Cruiser Le Lyrial
Cruiser Le Lyrial
Cruiser Le Lyrial
Cruiser Le Lyrial
Tags: cruiserKrk