Započeli radovi u luci Punat

8.11.2019.

Radovi u luci Punat 11.2019.

Nakon provedenog postupka javne nabave i odabira izvođača, 18. listopada 2019. je, uvođenjem izvođača u posao, u realizaciju službeno krenuo projekt dogradnje i rekonstrukcije luke Punat s izgradnjom gata. Prihvaćen je terminski plan izvođenja radova, a redoviti tjedni kolegiji između predstavnika ŽLUK, Općine Punat, PGŽ i izvođača radova doprinijet će najboljoj mogućoj informiranosti svih uključenih u projekt.

Radovi u luci Punat - studeni, 2019.

Trenutno se radi nasipavanje obale općim kamenim nasipom, a očekujemo da će početkom prosinca krenuti podmorski radovi na temeljenju pilota i slaganju konstrukcije. Plan je da do 31.12. bude gotov obalni zid. U dogovoru s izvođačem radova, a prema zahtjevu Općine Punat, a i zbog povijesne važnosti očuvanja istog, učinit ćemo sve da se spase postojeći stari obalni blokovi i vrate na svoje mjesto, isto kao i stare postojeće bitve koje se vraćaju po završetku radova na svoje mjesto.

Radovi u luci Punat - studeni, 2019.

Ovaj projekt u svojoj prvoj fazi čini ukupno 1300 m2 površine, a obuhvaća dogradnju i rekonstrukciju luke Punat na lokaciji Punćale gdje će se proširiti, podići i popločiti plato, s izgradnjom gata K dužine 91 m i širine 6 metara. Predviđen rok za završetak radova je 6 mjeseci, tj. do kraja travnja 2020., što će ovisiti o vremenskim prilikama. Tako da će i luka Punat iduću turističku sezonu dočekati s novim obalnim pojasom obuhvaćenim ovim projektom.

Radove izvode GP Krk i BSK.

Ukupna vrijednost ove faze projekta je 12,1 milijun kuna, ŽLU Krk financira u iznosu od 7,9 milijuna kuna, Općina Punat s 2,2 milijuna kuna i Primorsko- goranska županija s 2 milijuna kuna. 

Radovi u luci Punat - studeni, 2019.
Radovi u luci Punat - studeni, 2019.
Radovi u luci Punat - studeni, 2019.
Radovi u luci Punat - studeni, 2019.