Rekonstrukcija rive u luci Omišalj

13.10.2021.

Radovi na rivi u luci Omišalj

Započeli su 3,5 milijuna kuna vrijedni radovi na projektu rekonstrukcije rive u Omišlju gdje će biti uređen plato smješten uz obalu i pristanišni gat ukupne površine 1470 četvornih metara. 

Tim su povodom radove obišli župan Zlatko Komadina, zamjenica župana Marina Medarić, načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović, v.d. ravnatelja ŽLU Krk Goran Lajnert, predstavnici izvođača radova Kograd Krk d.o.o., nadzora i projektanti te članovi UV ŽLU Krk.

U ovom projektu ŽLU Krk sudjeluje s milijun kuna, a ostatak financira Općina Omišalj. Dovršetak radova predviđen je za pet mjeseci.

Zlatko Komadina, Marina Medarić, Mirela Ahmetović, Goran Lajnert u luci Omišalj

“U velikom investicijskom ciklusu vrijednosti 300 milijuna kuna našim otocima i priobalnim mjestima daje se novi život i mijenjaju vizure gradova i općina. Nakon temeljitog uređenja luke u Njivicama, ovdje u Omišlju radimo rekonstrukciju postojeće rive koja će, ne samo uljepšati mjesto, već i doprinijeti turističkoj ponudi”, rekao je župan Komadina.

Uređenje obuhvaća postojeće parkiralište i pješačku površinu dijelom namijenjenu za šetnje i boravak na otvorenom te za održavanje prigodnih manifestacija. U suradnji s Konzervatorskim odjelom, na starom dijelu rive sanirat će se postojeći kamen, a u ostatku izvesti novo popločenje i dva drvoreda. Postavit će se novi ormari za elektro i vodoopskrbu te kamene bitve za privez. Obalni dio pješačke površine bit će u funkciji luke za osiguranje pristupa operativnoj obali u namjeni ukrcaja i iskrcaja putnika u povremenom obalnom pomorskom prometu te komunalnim vezovima.

“Ovo je još jedan projekt gdje PGŽ i njene ustanove, ovog puta Županijska lučka uprava, vjerno prate napore Općine Omišalj da svojim stanovnicima omogući kvalitetniji život. Točnije, riječ je o petom projektu, a slijedi ih još”, kazala je načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović te izrazila veliko zadovoljstvo započetim radovima na rivi koja je mjesto okupljanja domaćih ljudi, održavanja poznatih manifestacija poput svjetskog prvenstva u ribolovi Big OM, ali i znamenito mjesto s kojeg se Papa Ivan Pavao II. uputio u Rijeku.