Tiskovna konferencija “Dogradnja luke Baška"

23.10.2020.

Potpisivanje ugovora s izvođačima radova u Baški

U Baški je u četvrtak, 22. listopada 2020. održana početna tiskovna konferencija projekta „Dogradnja luke Baška“ na kojoj su u nazočnosti Ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića i župana Primorsko- goranske županije Zlatka Komadine, potpisani ugovori s izabranim izvođačima radova.

Uvodno, načelnik Općine Baška Toni Juranić je objasnio značaj ovog projekta za budućnost stanovnika i turizma bašćanskog kraja, te izrazio posebno zadovoljstvo Ugovorom i skorašnjim početkom radova, najavivši više faza izgradnje luke u Baškoj.

Potpisivanje ugovora s izvođačima radova u Baški

Župan Komadina je istaknuo kako je ovo nastavak investicijskih ulaganja u obalnu infrastrukturu naših gradova i općina, kojima su more i obale važan razvojni resurs. Naglasio je da se pravovremenim prostornim planiranjem i pripremi projekata od strane županijskih lučkih uprava, kroz suradnju s resornim ministarstvom spremno dočekalo natječaje za sufinanciranje gradnje lučke infrastrukture iz europskih fondova. Pohvalio je i suradnju svih sudionika na ovako značajnim projektima ulaganja u lučku infrastrukturu, podsjetivši prisutne koliko je projekata samo na razini osam Županijskih lučkih uprava, kojima je osnivač PGŽ, realizirano u 21 godinu postojanja sustava lučkih uprava. 

Potpisivanje ugovora s izvođačima radova u Baški

Ministar Butković je istaknuo kako je u svih sedam primorskih županija, u suradnji s nadležnim županijskim lučkim upravama, pokrenut veliki investicijski ciklus ulaganja u luke i pomorsko dobro, vrijedan preko milijardu kuna. Riječ je o projektima koji se uglavnom financiraju europskim bespovratnim novcem, u 85-postotnom iznosu.
''Na području Primorsko-goranske županije provodi se pet takvih projekata, svi su aktivni, a neki se privode kraju, bez većih problema.'', naglasio je ministar Butković.

Goran Lajnert, ravnatelj ŽLU Krk, koja je ujedno i izvršitelj ovog projekta, u svojoj je prezentaciji predstavio tijek projekta, od ideje i vizije pa do izbora najboljih izvođača radova s kojima je uslijedilo potpisivanje ugovora:

Potpisivanje ugovora s izvođačima radova u Baški

1. IZVOĐENJE RADOVA NA DOGRADNJI LUKE BAŠKA

U ime Zajednice ponuditelja Aqua Mont Service Beograd, Aqua Mont Service d.o.o. Split
Ugovor je potpisao Zdenko Dvornik, direktor tvtke Aqua Mont Service d.o.o. Split
Vrijednost ponude iznosi 26.600.000 kuna/ 33.250.000 kuna s PDV-om

2. USLUGA STRUČNOG NADZORA GRAĐENJA I KOORDINATORA ZAŠTITE NA RADU

U ime Zajednice ponuditelja: IG d.o.o. Labin, Marecon d.o.o. Rijeka, TIM d.o.o. Rijeka,
ugovore su potpisali direktori tvrtki ponuditelja Edi Zupičić, Dinko Hrešić i Željko Valković
Vrijednost ponude: 608.000 kuna/ 760.000 kuna s PDV-om

3. USLUGA VOĐENJA GRAĐEVINSKOG DIJELA PROJEKTA

U ime tvrtke Karloline -Kling d.o.o. Lič, ugovor je potpisao direktor Marinko Prostran
Vrijednost ponude: 195.000 kuna/237.900 kuna s PDV-om

4. USLUGA PROJEKTANTSKOG NADZORA GRAĐENJA

U ime tvrtke Marecon d.o.o. Rijeka, ugovor je potpisao direktor Dinko Hrešić
Vrijednost ponude: 178.000 kuna/225.000 kuna s PDV-om

Potpisivanje ugovora s izvođačima radova u Baški

Projektom će se dograditi postojeći pristran, osigurati nužna zaštita akvatorija unutar lučkog područja te omogućiti odgovarajući privez i sigurnost na vezu za linijske brodove u cjelogodišnjoj plovidbi. Također će se podići razina usluge za korisnike javnih brodskih linija, u i oko luke, prvenstveno u smislu uređenja prilaza za osobe s invaliditetom, ali i dostupnosti putničkog terminala vozilima dostave  i hitne pomoći.

Vrijednost projekta iznosi 41.166.298,55 kuna, od čega su 39.709.975,94 kuna bespovratna sredstva, dok će razliku financirati korisnik i izvršitelj projekta Županijska lučka uprava Krk. Početak radova, tj. uvođenje izvođača u posao, očekuje se u roku 15 dana, tj. do 6. studenog 2020., a ugovoreni rok završetka radova je 9. prosinca 2023. godine.

Potpisivanje ugovora s izvođačima radova u Baški

Za više informacija o projektu posjetite internet stranicu baska.zluk.hr