Održan Kick-off meeting EU projekta DEEPSEA

18.03.2019.

Održan Kick-off meeting EU projekta DEEPSEA

Dana 26. i 27. veljače 2019. godine u Trstu (Italija) održan je Kick-Off meeting partnera na Interreg V-A Italija Hrvatska projekta DEEPSEA, na kojem je sudjelovala i predstavnica Županijske lučke uprave Krk, Marijana Jerković ,voditelj projekta za Županijsku lučku upravu Krk.

Deep-Sea Interreg logo

DEEPSEA (Development of Energy Efficiency Plan and SErvices for the mobility for the Adriatic MARINAs), okuplja 11 partnera iz Italije i Hrvatske a među njima i Županijsku lučku upravu Krk. Partneri na projektu su: Aries Special Agency Venezia Giulia Chamber of Commerce (Italija) kao vodeći partner, University of Trieste - Department of engineering and architecture (Italija), Chamber of Commerce of Foggia (Italija), Municipality of Andria (Italija), Apulia Region - Economy development department (Italija) , Županijska lučka uprava Krk, Sveučilište u Rijeci - Pomorski fakultet, Općina Malinska- Dubašnica, Sveučilište u Splitu - Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije,  Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, te H. L. Dvorac d.o.o .

DEEPSEA

Cilj projekta je razviti električnu mobilnost u kombinaciji s proizvodnjom obnovljivih izvora energije u korist održive eksploatacije plovila bez emisija, buke, vibracija, gdje bi se električna energija proizvodila na kopnu i bila odmah spremna za upotrebu. Kroz ovaj projekt, organizatori će okupiti nove nautičke i brodograđevne poduzetnike, voditelje marina i luka, hotelske menadžere i druge gospodarstvenike kako bi identificirali nove mogućnosti za daljnja ulaganja. Isto tako, time se otvara prostor za političke i institucionalne vlasti koje bi mogle utjecati na promjenu regulatornog aspekta čineći ga održivijim, kao i za građane i zajednice koje žive i rade u tim područjima.

Projekt traje od 1. siječnja 2019. do 30. lipnja 2021. Ukupni budžet projekta iznosi 2.511.567,50€ te je sufinanciran iz programa Interreg V-A Italija Hrvatska 2014. – 2020.