S mještanima i gostima Baške proslavili smo završetak radova na Maloj rivi

27.04.2015.

Baška Mala riva

Usprkos lošem vremenu, sa zakašnjem zbog pljuska, zasjalo je sunce i u sumrak je  uspješno odrađen najavljeni program povodom završetka i posljednje od tri faze radova na Maloj rivi u Baški. 

Baška je tako dobila potpuno opremeljenu rivu i to desetak dana prije ugovorenog roka, zahvaljujući povoljnim vremnskim prilikama i izvođaču radova, tvrtki GP Krk.

Kolika je to važan projekt ,ne samo za Bašku, govori i respektabilan popis gostiju koji su stigli na proslavu.
Tako je primorsko- goranski župan Zlatko Komadina stigao u Bašku morskim putem, brodom iz Punta gdje je održao sastanak županijskih i otočkih predstavnika. 
Zajedno s njim su doplovili načelnica općine Omišalj Mirela Ahmetović, načelnik općine Dobrinj Neven Komadina te načelnik i zamjenik općine Punat, Marinko Žic i Goran Bonifačić. 
Na novoj Maloj rivi dočekali su ih ravnatelj županijske LUK Anđelko Petrinić, predsjednik UV Loris Rak te domaćini, načelnik općine Baška Tini Juranić i direktorica TZO Baška Ivana Kovačić, dok je izvođača radova zastupao direktor, Josip Purić.

Zbog kašnjenja programa, otpao je nastup najmlađih- mališana iz bašćanskog dječjeg vrtića koji su se umorili u iščekivanju svog nastupa. 
Program je započeo svečanom županijskom pjesmom "Zavičaju, tebi" u izvođenju školskog zbora Osnovne škole "Fran Krsto Frankopan", Područna škola Baška čijih je četrdesetak članova izvelo još dvije pjesme "Jutro zavičaja" i "Baška zimi", autorice stihova,  učiteljice Vladimire Petrinić i autora glazbe, učitelja glazbenog Davora Burlovića. 

Ravnatelj Petrinić najavio je daljnje radove u luci Baška ukupne vrijednosti 25 mil. kn kojim će se dobiti 250 novih vezova. Projekt je podijeljen u četiri faze, a obuhvaća produženje Vele rive za 50 m, Male rive za 100 m, tri gata na rivi Garofulin i u četvrtoj fazi, "T" rivu i gat na staroj rivi.
Načelnik općine Baška Toni Juranić je izrazio zadovoljstvo izgledom i funkcionalnošću Male rive koja je sada opremljena za prihvat turističkih brodova na cruising putovanjima.

U zabavnom djelu programa nastupio je tamburaški sastav Boduli, dijelile su se frigane srdelice i domaće vino, a okupljeni su gosti i zaplesali.

Baška Mala riva
Načelnik Toni Juranić
Župan Zlatko Komadina
Ravnatelj ŽLU Krk Anđelko Petrinić
Školski zbor OŠ "Fran Krsto Frankopan", Područna škola Baška
Školski zbor OŠ "Fran Krsto Frankopan", Područna škola Baška
Tamburaški sastav Boduli
Luka Baška - Brodica