Župan posjetio novouređenu rivu u Malinskoj

4.11.2020.

Župan Komadina obilazi rivu u Malinskoj

U društvu svojih domaćina, načelnika Općine Malinska- Dubašnica Roberta Antona Kraljića i ravnatelja ŽLU Krk, Gorana Lajnerta, župan Primorsko goranske županije Zlatko Komadina je sa suradnicima obišao područje novouređene rive i informirao se o tijeku i rezultatima koje će izvršeni radovi donijeti lokalnoj zajednici.

Ravnatelj ŽLU Krk Goran Lajnert podsjetio je da se rekonstrukcijom obalnog zida riva proširila na 4,8 metara, dok duljina novog obalnog zida iznosi oko 80 m, gdje su uređeni i komunalni vezovi.
Rekonstruiran je i mostić za pristup privezištu za brodove odvojenom od obale te je zadržan postojeći ambijent i identitet prostora kao urbanog, linearnog poteza gradske rive. Uređena je i šetnica, posađen je novi drvored palmi, zamijenjena su dotrajala javna rasvjetna tijela i urbana oprema.

Obnovljena riva u Malinskoj

Ukupna površina obuhvata iznosila je 456 m2 (prije proširenja obale) odnosno 534 m2 (nakon proširenja obale). Investiciju vrijednu preko 4 milijuna kuna sufinancirali su Primorsko-goranska županija, Općina Malinska – Dubašnica te ŽLU Krk.

foto: Mladen Trinajstić

Riva u Malinskoj
Župan Zlatko Komadina, načelnik Anton Kraljić i ravnatelj lučke uprave Krk Goran Lajnert razgledavaju radove na rivi
Tags: Malinska