Novosti

Savjetovanje s javnošću

26.10.2023.

Temeljem članka 11. Zakona o pravu na pristup informacijama (NN 25/13, 85/15, 69/22), Županijska lučka uprava Krk provodi: SAVJETOVANJE S JAVNOŠĆU
U CILJU DONOŠENJA: Pravilnika o uvjetima i kriterijima za dodjelu stalnog veza te njegovom korištenju na komunalnim dijelovima luka Županijske lučke uprave Krk

Savjetovanje s javnošću (190.81 KB)

Prijedlog Pravilika o uvjetima i kriterijima za dodjelu stalnog veza te njegovom korištenju na komunalnim dijelovima luka Županijske lučke uprave Krk (208.76 KB)

 

Svečano otvorena luka Glavotok

5.07.2023.

Otvorenje luke Glavotok

U krčkoj luci Glavotok 4. srpnja 2023. je održana svečanost otvaranja nakon završetka radova na obnovi luke.

Ovaj, za mještane naselja Milohnić, Linardić i Brzac važan dan svojim su dolaskom i pozdravnim riječima uveličali Zlatko Komadina,  župan Primorsko- goranske županije,
Darijo Vasilić, gradonačelnik Grada Krka, Vojko Braut, zamjenik župana te Nikola Zec, potpredsjednik Mjesnog odbora Milohnić- Linardić- Brzac. Bili su tu i predstavnici Športsko- ribolovne udruge Poteljan kao i brojni mještani zbog kojih je i održana ova mala svečanost.

Svečano otvorenje luke Glavotok

30.06.2023.

Pozivnica za otvorenje luke Glavotok

 U luci Glavotok, koja teritorijalno pripada Gradu Krku, održat će se 4. srpnja 2023. s početkom u 11 sati službeno otvorenje nakon završetka radova na dogradnji i rekonstrukciji luke.

 U svečanom će dijelu programa sudjelovati i obratiti se prisutnim gostima i medijima:

  • Zlatko Komadina,  župan Primorsko- goranske županije
  • Darijo Vasilić, gradonačelnik Grada Krka i
  • Branislav Toljanić, predsjednik Mjesnog odbora Milohnić- Linardić- Brzac

Simboličnim presijecanjem vrpce, novoobnovljenu će luku, uz pratnju gostiju i članova KUD-a Poljica, otvoriti Janko Braut, dugogodišnji predsjednik, a danas počasni predsjednik Športsko-ribolovne udruge „Poteljan“.

Simbolično i svečano otvorena luka Porat

27.06.2023.

Otvorenje luke Porat

Kako smo i najavili, 26. lipnja je u prisutnosti brojnih dužnosnika i gostiju službeno otvorena Luka Porat.

Uz počasnog gosta, predsjednika Hrvatskog sabora, Gordana Jandrokovića, u programu su sudjelovali i obratili se prisutnima: potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, župan Primorsko goranske županije Zlatko Komadina, načelnik Općine Malinska- Dubašnica Robert Anton Kraljić i predsjednik Mjesnog odbora Porat- Vantačić Nenad Šabalja, dok je ravnatelj Županijske lučke uprave Krk Alfred Franković pozdravio sve prisutne goste i zahvalio svima onima koji su kroz godine doprinijeli uspješnoj realizaciji ovog vrijednog projekta.

Svečano otvorenje luke Porat

23.06.2023.

Pozivnica otvorenje luke Porat

U luci Porat održat će se 26. lipnja s početkom u 11 sati službeno otvorenje nakon završetka dvogodišnjih radova na dogradnji i rekonstrukciji luke. Koliko je ovo važan događaj za stanovnike općine Malinska- Dubašnica najbolje govori popis uzvanika koji će s predstavnicima lokalne zajednice otvoriti i obići novoobnovljenu luku.

Županijska lučka uprava Krk zapošljava jednog lučkog redara

5.06.2023.

Luka Valbiska - trajekt
Županijska lučka uprava Krk zapošljava jednog lučkog redara u trajektnom pristaništu Valbiska
Zbog obima posla i zahtjevnosti smjenskog rada, nakon probnog roka postoji mogućnost stalnog zaposlenja (na neodređeno vrijeme).
 
Zainteresirane za ovaj posao pozivamo da se za sve informacije jave voditelju lučkog redarstva Sandru Stanišiću na broj mobitela 0912563723.<--break->

ŽLU Krk odobrena sredstva za projekte u tri krčke luke

19.05.2023.

Potpisivanje ugovora

Župan Zlatko Komadina i ravnatelji županijskih lučkih uprava potpisali su 18. svibnja ugovore o sufinanciranju 25 projekata koje su na javni poziv kandidirale svih osam ŽLU-a ukupne vrijednosti 1.188.200,00 eura. 

Ravnatelj Alfred Franković potpisao je u ime ŽLU Krk ugovor o sufinanciranju projekata u lukama Baška, Omišalj i Sv. Fuska u vrijednosti od 202.950 Eura. ŽLU Krk prijavila je tri projekta za koja su odobrena sredstva u ukupnom iznosu od 202.950 Eura. U iznosu od 103.000 Eura sufinancirat će se radovi na rekonstrukciji luke Baška- 3. faza, 59.700 Eura je odobreni iznos za radove na nabavi i ugradnji plutajućeg pontona u luci Omišalj (Pesja) dok su za radove na dobavi i montaži stupne konzolne dizalice u luci Sveta Fuska odobrena sredstva u iznosu od 13.250 Eura.

Potpisivanje ugovora o javnoj nabavi na rekonstrukciji luke Baška- 3. faza

12.05.2023.

Potpisivanje ugovora

U sklopu završne konferencije EU projekta „Dogradnja luke Baška“  održano je i javno potpisivanje Ugovora o javnoj nabavi na rekonstrukciji luke Baška- 3. faza s izabranim izvođačem radova.
Ugovor su potpisali ravnatelj Alfred Franković u ime Županijske lučke uprave Krk i Boris Sabolić, direktor, u ime izvođača radova, tvrtke BSK Commerce d.o.o. Rijeka.

Održana završna tiskovna konferencija povodom završetka radova na projektu “Dogradnja luke Baška”

12.05.2023.

Otvaranje rive u Baški

U bašćanskoj je Galeriji Zvonimir u četvrtak, 11. svibnja 2023. održana završna konferencija projekta „Dogradnja luke Baška“.
Izdavanjem pravomoćne uporabne dozvole s datumom 09. svibnja 2023., i službeno su zaključeni radovi na EU projektu „Dogradnje luke Baška“, za koji su korištena bespovratna sredstva iz Kohezijskog fonda Europske unije.

Završnoj su konferenciji nazočili i obratili se medijima i gostima

  • ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković,
  • zamjenik župana Primorsko- goranske županije Vojko Braut,
  • načelnik Općine Baška Toni Juranić i
  • ravnatelj Županijske lučke uprave Krk Alfred Franković
  • dok je novoizgrađeni dio lukobrana na Maloj rivi simbolično otvorio g. Antun Rode, najstariji bašćanski ribar.

Pages