Goran Lajnert novi ravnatelj ŽLU Krk

5.09.2017.

Goran Lajnert

Na sjednici Upravnog vijeća Županijske lučke uprave Krk, održane 8. kolovoza 2017., a na prijedlog Natječajne komisije za prijedlog imenovanja ravnatelja, donesena je odluka o izboru novog ravnatelja ŽLU Krk u idućem četverogodišnjem razdoblju.

Nakon pregleda dokumentacije i usmenog razgovora kojem je pristupilo sedam kandidata, Komisija je predložila, a Upravno vijeće imenovalo, Gorana Lajnerta za novog ravnatelja.

Goran Lajnert, mag. iur. rođen je 1970. godine u Zagrebu, a od 1973. godine je vezan za otok i grad Krk gdje je obitelj provodila svoj odmor, da bi se u gradu Krku stalno nastanio 2009. godine.

Veći dio profesionalne karijere vezan mu je uz Lučku upravu Rijeka gdje je u mandatu 2013.-2017. bio i pomoćnik ravnatelja LU Rijeka. U više od sedam godina rada u sustavu, odlično je upoznao sve segmente lučkog sustava kao i temu pomorskog dobra i upravljanja morskim lukama.

Po zanimanju pravnik, uz rad u raznim sektorima i pozicijama Lučke uprave, dodatno se specijalizirao za provođenje javne nabave, a 2016. je  završio Međunarodni seminar za upravljanje lukama u Antwerpenu (Belgija).

Na mjesto ravnatelja ŽLU Krk dolazi s mjesta Zamjenika rukovoditelja Sektora pravnih poslova u Lučkoj upravi Rijeka. Kao predstavnik LU Rijeka bio je član Odbora za koordinaciju i upravljanje udruge Nort Adriatic Ports Association (NAPA) te član Odbora za upravljanje lukama European Sea Ports Association (ESPO).

Stav je Upravnog vijeća da je g. Lajnert pokazao najviše iskustva i znanja za rukovođenje ovom lučkom upravom te da će mu biti profesionalni izazov upravljati projektima i zacrtanim zadacima koju ga očekuju.

Upravno vijeće uputilo je ministru mora, prometa i infrastrukture zahtjev za davanje suglasnosti koja je zaprimljena 24. kolovoza 2017. te će g. Lajnert preuzet dužnost ravnatelja Županijske lučke uprave Krk 8. rujna 2017.

Tags: ravnatelj