Investicijski projekti 2016-2018.

Poštovani investitori, budući partneri,
pred vama je katalog investicija u kojem vam želimo predstaviti projekt izgradnje luka na području otoka Krka.

Otok Krk turistički je najrazvijeniji dio regije Kvarner koji čini 1/3 ukupnoga turističkog prometa regije. Turističke sezone 2015. premašio je 4 mil. dolazaka gostiju, što je 10 % više nego prethodne godine.
Blizina i prometna povezanost s tržištima Italije, Austrije i Njemačke, odlična infrastruktura i ekološka održivost čine ga omiljenom destinacijom nautičara za koje se svake sezone traži „vez više“.
Kada dodamo mogućnost odmora i dolazaka tijekom cijele godine, odličnu gastronomsku i enološku ponudu te raznolike i bogate sadržaje i programe koje otok nudi, sigurni smo da je upravo otok Krk pravo mjesto za investiranje u nautičke sadržaje ponuđene u projektima.

DOSTUPNOST, PROMETNA POVEZANOST, SIGURNOST

Na otoku se nalazi Zračna luka Rijeka koja je otvorena tijekom cijele godine, a komercijalni letovi povezuju otok i cijelu regiju Kvarner s Europom od 1. travnja do 30. listopada. Trenutačno se radi na uvođenju cjelogodišnjih letova. Dodajmo i ove godine pokrenutu hitnu helikoptersku službu, uz iznimno uspješnu i godinama razvijanu službu za spašavanje na moru – svi su preduvjeti koje očekuje suvremeni nautičar ostvareni.

O nama

Lukama i pomorskim dobrom otoka Krka upravlja Županijska lučka uprava Krk (ŽLUK), najveća od ukupno osam lučkih uprava na području Primorsko-goranske županije koja upravlja s 23 luke otoka Krka. Upravljanje lukama uključuje aktivnosti povezane s upotrebom, održavanjem i izgradnjom luka te investiranjem u luke otvorene za javni promet.
A budući da svaki uspješan posao čine ljudi, naši su lučki redari stručni, educirani i na usluzi korisnicima tijekom cijele godine.
U investicijskom razdoblju 2016. – 2018. ŽLUK planira četiri značajna investicijska projekta koji uključuju ulaganja u rekonstrukciju i proširenje kapaciteta luka ukupne vrijednosti oko 200 mil. kn.

Preuzmite katalog investicijskih projekata:

Investicijski projekti / Investment projects (5.72 MB)