Projekt razvoja luke Njivice

Lokacija luke

Luka Njivice, smještena na sjeverozapadnoj obali otoka Krka, u samom je središtu naselja Njivice (1100 stanovnika), koje administrativno pripada Općini Omišalj.
Riječ je o luci najbližoj kopnu, tj. Krčkom mostu koji otok spaja s kopnom, ali i Zračnoj luci Rijeka, koja se nalazi na svega 8 km udaljenosti i otvorena je tijekom cijele godine.
Mjesto Njivice turistička je destinacija u kojoj tijekom turističkih mjeseci boravi i do 10 000 gostiju dnevno. Postojeća lučica dio je Ribarske obale koja čini samo „srce“ mjesta i mjesto je svih događanja, a u neposrednoj je blizini i jedan od najboljih hrvatskih restorana zbog kojeg mnogobrojni nautičari uplovljavaju u njivičku luku.

Trenutno stanje luke

Danas je luka Njivice otvorena za javni promet lokalnog značaja, ima 150 m operativne obale sa 100 vezova, uključujući 80 komunalnih vezova. Osigurana je opskrba električnom energijom i pitkom vodom.

Projekt

Ovim projektom luka Njivice dobiva 100 novih vezova, a uključena je rekonstrukcija povijesnog dijela luke s korekcijom obale i dogradnjom gatova, produženje glavnog lukobrana te izgradnja sekundarnog lukobrana.

Mogućnosti i pogodnosti investiranja

lokacijska dozvola – listopad 2015.
izrađen glavni projekt
mogućnost dobivanja koncesije za dio luke
planirana vrijednost investicije sa 100 novih vezova: 25 milijuna kuna

 

Luka Njivice - projekcija